Forralt "bor" gyerekeknek
sponsored links
Bár most nem éppen a forralt borok idõszakát éljük, ugyebár, most fedeztem fel, hogy ez a régi recept (sok más régi recepttel együtt) még nincs fenn a blogomon. És hogy majd ne felejtsem el - mint eddig - jobbnak látom, ha most felteszem. Alkalomadtán meg lehet találni.
Forralt ?bor? gyerekeknek
Hozzávalók 4 személyre: 1 l almalé, 2 szegfûszeg, 2 kardamommag, 1 fahéjrúd, 1 kisebb csillagánizs, esetleg citromlé vagy cukor.
Elkészítése: Az almaléhez hozzáadjuk a fûszereket, és hagyjuk állni 1-2 óráig. Ezután fölforraljuk, 1-2 percig hagyjuk fõni, majd levesszük a lángról, és hagyjuk hûlni egy keveset. Amikor ihatóra hûlt, a fûszereket eltávolítjuk belõle (vagy leszûrjük), ízlés szerint citromlével igazítunk a savasságán, vagy ha szükséges, kevés cukorral édesítjük, és poharakba töltve kínáljuk a gyerekeknek.
Megjegyzés: Abban az évben, amikor ez készült, sok almánk termett, és kiszoríttattuk az összeset, így egész télen ihattuk a finom "bort" a gyerekekkel együtt. A bolti almalének nem ilyen sem a színe, sem az állaga. A jelek szerint idén is sok almának nézünk elébe... :)
ADV - 2015.
ADV - 2015.